LivetSomTeaterapa

Årskrönika 2017

Kategori: Allmänt

Det är inte ofta det blir något bloggande nu för tiden, men ett par inlägg om året är väl inte så dåligt? 
Jaja, traditionen innebär i alla fall en årskrönika över det gångna året för att jag själv ska få en sammanfattning av året som gått. Vi tar det månad för månad...
 
Januari: 
Året började i ett flyttkaos då jag precis var inflyttad i min nuvarande lägenhet. Flyttlådor, IKEA-kassar och tavlor utmed golvet tillhörde vardagen. Från den 2/1 var det dessutom revy som gällade varje dag fram till premiären av "Dä går runt" den 27 januari. Jag minns tillbaka på långa kvällar där vi i princip vände in och ut på oss själva för att toppa 2016 års succé, vi ville vara nytänkande och moderna, vilket jag faktiskt också tyckte att vi var utifrån formatet nummerrevy. De minnen jag dock ler åt mest när jag tänker tillbaka är när Nina och jag tillbringade otaliga timmar i en bil för att köra runt och dela ut flyers till hela Älmhult, bland annat till Kitty Miao Miao. 
       Mitt i allt repeterande klämde vi även in en jobbfest med Hollywood-tema, där T-birds och Pink Ladies hamnade på scen och dansade. 
 
Backstage av "Dä går runt" med Andreas och Tina. 
 
Februari: 
Föreställningarna av Älmhultsrevyn fortsatte och jag spelade trombon för glatta livet. När revyperioden till slut var över tog jag några dagars semester för att följa med familjen att åka skidor i Branäs, något jag helt hade glömt bort (tack Instagram för att man kan skrolla tillbaka på sina inlägg). Under resan hann jag både inse att jag inte var så dålig på utförsåkning som jag minns det, men också bli så arg på mig själv att jag lade mig ner i backen istället för att åka ner. Men till slut kom jag ju ner i alla fall. 
 
Det gick bättre uppåt i backen än neråt...
 
Mars: 
Den 1/3 gjorde jag årets kanske största misstag och köpte en kattunge lite så där spontant. Polly gjorde entré och förändrade hela min vardag, vilket jag inte alls var beredd på. Framför allt hade jag inte tänkt så mycket på att katter inte sover så mycket på nätterna... Men efter några veckor blev även vi kompisar. Jag hade lite tid över att sätta upp tavlorna i lägenheten och faktiskt göra lyan till ett hem. 
 
Den älskade lilla hårtussen. 
 
April: 
I slutet av april insåg jag att jag i princip aldrig är hemma så mycket som en inneboende kattunge behöver, och dessutom fick jag en spekulant som ville ta över ägandeskapet. Efter fruktansvärt mycket ångest blev så fallet, min kompis skulle ju få det bättre hos sin nya ägare. En av årets lärdomar är alltså att man ska förbereda sig för att skaffa katt, men också inte spontant köpa ett djur för att man känner att man måste ändra något i sitt liv. 
       På jobbet blev det en hel del övertid under denna månaden på grund av externa parter, och kanske på grund av dålig planering från min sida. Men förutom det blev det även en roadtrip med tillhörande bingo. 
 
Uppdragen som vi skulle klara av under vår roadtripsbingo, vi lyckades med allt!
 
Maj: 
Sommaren var här! Den 6/5 gick jag i shorts och den 20/5 blev årets första havsdopp avklarat. Med facit i hand blev det ju inte så många shorts- och baddagar. Jag var även i Linköping på studentorkesterfestival och Eurovision-mys, en middag vid Gustavsfors och åt den godaste desserten jag någonsin ätit. 
       Den beryktade revy-pausen jag funderat på i flera år bestämde jag nu för att bli av. Ringde därför redan i maj till berörda personer och sa att jag inte kommer att spela någonting under kommande vinter. 
 
Det ljuva studentlivet laddandes inför festival. 
 
Juni: 
Prosecco-AW, Sweden Rock-trip och Lucas student bland annat. Dessutom hade jag den bästa helgen detta året när jag fick uppleva Céline Dion live i Stockholm, frossa i god mat och fota från utsikten av en takterrass. Några dagar senare bar det av till Barcelona...trodde jag, men flyget ställdes in och det blev ytterligare någon dag senare. Efter 28 timmars resande var vi till slut framme och skulle då hinna allt på två dygn. Drinkar, paella, sangria, bussturer, bad, magknip, shopping, stängda sevärdheter, åskoväder och promenader. Vi fyllde dagarna med aktiviteter och när jag kom hem behövde jag semester. Men då skulle jag jobba några veckor till innan sommarsemester del 2. 
 
Årets häftigaste upplevelse. 
 
Juli: 
Mycket jobb, men även bilbingo, båtutflykter, langos och minigolf. Så småningom kom andra delen av semestern och den började med släkten på Gotland (men det finns det faktiskt ett helt separat inlägg om som man kan läsa om man vill). 
 
Jag hann med att sova lite i hängmattan på semestern. 
 
Augusti: 
Började hela månaden med att måla sex tavlor på ett dygn. Var även i Ängelholm på spontan kräftskiva och hälsade på en massa djur i en skog. Träffade flera gamla vänner, varav några som man visade sig skapa en ny kontakt med. Vann i reklamationen mot Norwegian för Barcelonaresan efter två månaders tjatande. Blev inspirerad (inte av Norwegian då) och skrev massor med låttexter som det inte har blivit något av. Köpte mig en ananasplanta, plockade svamp och började jobba igen. 
 
Årets mest konstnärliga infall. 
 
September: 
Var på grill- och rökmässa i Kungälv och lärde mig dricka rödvin, tatuerade mig och påbörjade min föreläsning. Började jobba med mig själv på riktigt. 
 
De 6 dvärgarna och jag. 
 
Oktober: 
Startade podden Blandfärs som visade sig skulle bli ett av de roligaste projekt jag gjort. Hade energirika träffar med två kompisar och gjorde min Pinchos-debut. Började så smått lära mig att göra ingenting. 
 
En helt vanlig podinspelning på mitt vardagsrumsgolv. 
 
November: 
Julförberedelser och en resa till Malta som innebar galet mycket god mat, en förälskelse i en fiskehamn, happy hour, bussturer, båtutflykter och ananasdrinkar. Min scenpaus höll på att gå mig på nerverna (och gör så fortfarande) men kändes ändå som rätt beslut. 
 
Marsaxlokk, den vackraste av fiskebyar. 
 
December: 
Fyllde 22 år och fick tuffa besked i släkten. Bad om att få fira en vanlig jul vilket vi tack och lov fick. Vann en filt på jobbets julsamling. Hade drinkkväll och tjatade med några vänner på en roadtrip till Helsingborg, där vi bland annat hade utmaningen att prata på rim i 10 min och att säga sitt namn efter varje mening man sagt i 30 min. Undrade hur man skulle spendera mellandagar utan revyarbete men det visade man sig göra med feber och halsont. 
 
Vi avslutar med drinkprovning. 
 
Och så var 2017 slut. Årets då jag faktiskt började ta tag i mitt liv på riktigt. Vilket har inneburit både motgångar och medgångar. På vissa sätt är jag så mycket mer trygg i mig själv, och på vissa sätt så mycket mer osäker. 
 
Jag vet att jag mår bra när jag får vara kreativ, och tänker satsa på att vara det mer under 2018. Jag ska föreläsa, skriva krönikor och låttexter, måla tavlor, podda och förhoppningsvis upp på scen snart igen. Jag ska dansa och sjunga och försöka skratta en jävla massa. Jag ska se Melodifestivalen och Galenskaparna, göra saker jag aldrig gjort innan och utmana mig själv till att hitta en stabil grund att stå på mentalt. Jag ska våga chansa och jag ska äta gott. Jag ska skapa nya rutiner, vara spontan och bli blodgivare. 
 
Jag ska göra allt som står i min makt att försöka hålla i personerna som ger mig energi och jag ska lita på mig själv. Jag ska vara barnslig, töntig och samtidigt vara så lillgammal som bara jag kan. Och jag ska kanske gå över till en digital kalender. 
 
Gott nytt 2018 och gott nytt nu! 
/Felix