LivetSomTeaterapa

En underhållares tankar...

Kategori: Allmänt

Det är alltid lite extra jobbigt att ställa sig på scen igen när man varit "borta" ett tag. Oftast blir det mest föreställningar på våren och lite mindre på hösten vilket gör att man nu inte är så inne i det. Vad jag kan minnas så är det bara Feelingz spelning på MåBra-mässan som jag gjort inför publik nu under hösten och det var inte så stort. 
 
Men nu är det alltså dags igen. Eller på fredag rättare sagt. Då är det julbord nummer ett med liatölparna på Balders Hage. Fullbokat. Ska bli väldigt roligt men jag är också nervös. Framför allt för min sång. Jag vill (läs måste) prestera för att inte vara den "medelmåttliga" sångaren. Jag vill låta bra. Så jag sjunger ständigt på min duett jag gör ihop med Frida för att prova olika sätt och förhoppningsvis göra det så bra jag kan. Sen är jag även lite nervös för upplägget, jag har ju aldrig spelat julbord innan. Och inte på Balders heller för den delen. Det närmaste jag spelat på är väl en fest i Bråthults bygdegård men det var också rätt mycket mindre. 
Visserligen varar det här nog bara i en halvtimme men det är större publik och rutinerad ensamble vilket gör att jag vill kunna göra mitt allra bästa och inte bara vara halvnöjd. Samtidigt så är det kanske på tiden att jag sänker mina prestationskrav, men jag vill ju leverera för publiken. Dem måste bli nöjda med mig och tycka att det är bra och kul. Så det blir lite jobb inför det här. 
 
På senare tid har jag fått frågan varför jag står ut med allt arbete som skådespeleri och underhållning innehåller. Jag har tänkt på frågan och det bästa svaret måste vara publikresponsen. Jag har ett enormt bekräftelsebehov och får man inte bekräftelse på annat håll så får man vända sig till okända människor som kan skratta åt en. Därför är det också så otroligt viktigt att jag presterar bra så att det blir positiv publikrespons. Annars är allt arbete förgäves. Och DET är jobbigt. 
 
Sånt här tänker jag på inför en premiär. Medan jag bara borde tänka "Nu kör vi!" och "Det ska bli så kul!". 
Men det är slitigt också. 
Så nu hoppas jag innerligt att detta projekt för med sig positiv publikrespons så man håller glöden uppe och orkar de andra produktionerna med =). 
 
//Funderaren