LivetSomTeaterapa

Helgens...

Kategori: Allmänt

Teaterfestivalen 2015 är över. Mitt första år där jag inte stod på scen. Däremot mitt första år som ljudtekniker. Har tidigare hjälpt till en del med ljuset men i år provade jag även på ljudet. Inte lika kreativt och betydligt mer finjusterande vilket gjorde det lite svårare. Men kul att ha den erfarenheten! 

Trots att jag själv inte stod på scen saknade jag faktiskt inte det alls, det har jag gjort tillräckligt i vår redan. Det var ju inte så länge sedan vi avslutade Liatorpsrevyn. Däremot vill jag säga att alla medverkande i festivalen var otroligt duktiga och imponerade stort vad gäller röster, snabba byten och mick-teknik. 

Eftersom det var den stabilaste och lugnaste teaterfestivalen någonsin sammanfattar jag den i några meningar. 
Helgens...
...roligaste var helt klart när Gammel-Maja i Pelle Svanslös (aka Lisa) var på maskerad och hade gorillakostym. Jag skrattade så jag grät. 
...tråkigaste var nog att det inte var med så många äldre i år vilket gjorde att man saknade en del prestationer. Även om alla som deltog var väldigt duktiga! 
...läskigaste var när jag och Ingela skulle gå runt och släcka och låsa i källaren och jag är 100% säker att det var ett teaterspöke som försökte ta kontakt. 
...trevligaste var att man fick träffa flera av de som man är dålig på att träffa annars. 
...naaaw kände jag när Petra från Liatorpsrevyn ringde på lördagseftermiddagen. Hon hade varit på alla föreställningar men då hann vi ju inte prata så hon ringde och "ville bara kolla läget". Sen visade det sig att hon ville fråga lite andra saker också. 
...bästa var att man faktiskt hann prata med Ingela tre minuter. 
...mest spännande var alla de gånger hjärtat slutade slå när man såg att någon var nära att välta en mikrofon. Som tur var hände det aldrig. Att dem välte den. Det var bara nära.
...förvåning var att man faktiskt hann äta som en normal människa. Sen att man inte gjorde det är en annan sak. 
...godaste var verkligen inte kvarg. 
...stolthet var till alla de unga som stod på scen för första gången men framför allt till Tyra som även hon gjorde det och  Ingela som för nionde året drog ihop denna festival som man insett präglat en stor del av ens barndom! 

Nedan följer några få bilder. 





/Felix