LivetSomTeaterapa

5-årskalas!

Kategori: Allmänt

Hipp hipp...HURRA HURRA HURRA HURRAAAAA! 
 
Idag fyller bloggen 5 år! I 5 hela år har jag bloggat om allt mellan himmel och jord, smuts och renlighet, depression och lycka, godis och grönsaker och en jäkla massa teater. 
 
För det var ju så allt började. Jag skulle blogga om teater. Jag beskrev hur det va att stå på scen etc. och sedan blev det att jag mer och mer började skriva om mitt liv (typ i samma veva som teatern tog över mitt liv...). 
 
Men jag har ändå bloggen att tacka för mycket. Den har format mitt skrivintresse. Jag har inte bloggat varje dag och ofta inte om något viktigt utan mest för att skriva av mig. Och det har hjälpt i många stunder. Bringat klarhet i de stora frågorna jag haft just då. Dessutom var det ju faktiskt tack vare bloggen jag fick bli krönikör i Smålandsposten, och det är jag ju enormt tacksam för. Då vet man ju att man i alla fall har någon läsare när man skriver av sig =)
 
Förhoppningsvis lever den här bloggen vidare i ytterligare fem år. För mig blir det ju som en dagbok där man ibland kan gå tillbaka och minnas händelser och känslor. 
 
Men nu blickar jag framåt. 
 
Jag är nyss hemkommen från kollationeringen av Älmhultsrevyn 2016. Det är idag vi i ensemblen har läst igenom alla potentiella manus, röstat, diskuterat och analyserat vad vi tror älmhultarna kommer vilja skratta åt i januari. Den här produktionen är en dream-come-true. Jag har alltid haft en dröm om Älmhultsrevyn, men har hela tiden känt att jag inte varit tillräckligt duktig. I våras fick jag chansen att visa mina kunskaper i Liatorpsrevyn vilket jag är otroligt tacksam för och det är en av de roligaste (och mest lärorika!) produktioner jag varit med om. När det stod klart att det inte blir någon Liatorpsrevy nästa år och jag fick frågan om Älmhultsrevyn kunde jag ju därför inte tacka nej. Det ska bli så roligt! Och vilket gäng vi är! Wow, vad jag längtar till trettondagsafton då vi har premiär och för första gången ska framföra vår revy Full Speta. 
 
Det här ska bli ett projekt jag verkligen ska njuta av =) 
 
Trots att jag vet att det blir mycket arbete fram över för att inte hamna i samma sits jag gjorde i våras, ser jag verkligen fram emot vad som komma skall. Jag ska pausa med jämna mellanrum för att andas och tänka. Och sedan ska jag köra på som bara den! 
 
Ibland är jag faktiskt en jäkel på att inse att livet är för kort för ångest. Det händer inte ofta, men det händer, och då får man fånga de stunder man kan. 
 
Nu ska jag gå och planera ett litet 20årsfirande. Fylla år ska man ju tydligen också göra. (Ja, jag är otroligt tidigt ute. Men som det planeringsfreak jag är är det dags...)
 
Ajdö för nu. 
/Felix