LivetSomTeaterapa

Välkommen till Helvetet, du är placerad i kö...

Kategori: Allmänt

Typ så ja...
     Den här dagen har ju inte varit på min sida precis. Det började med att jag bara var allmänt sen i morse och var tvungen att stressa över att slippa åka till Växjö utan kläder. Men, jag lyckas ta mig till stationen innan tåget går. Faktiskt långt innan tåget går... 
     Men det visste jag såklart inte när jag stod där på stationen. För då stod det att det skulle komma i tid, alltså 7.00. Vi står på stationen i isande vind och snöstorm och väntar. Ungefär 7.10 ropar dem upp att Krösatåget som skulle avgått en halvtimme innan vårt tåg är sent och vi förstår att Öresundståget då ligger bakom det tåget, som är betydligt långsammare. Det följer en stund av nya förseningar som ropas upp ca. 5 minuter åt gången så att man måste stå på perrongen och frysa ihjäl. Vid ungefär 7.30 kommer det ett X2000 och vi förstår då att vårt tåg behövt släppa förbi det tåget, för strax där på rullar även Krösatåget in på perrongen. Men, X2000-tåget står kvar ovanligt länge och det visar sig att dörrarna på tåget gått sönder så dem måste laga dem först. Detsamma gäller Krösatåget!! Så där står två tåg på stationen med fastfrusna dörrar medan vårt tåg väntar på att köra in på perrongen... Så småningom löser dem problemet på X2000 medan Krösatåget får ställas in. När väl X2000-tåget lämnat stationen väntar ytterliggare en försening för Öresundståget. Men efter en liten stund ser vi att det kommer ett tåg och alla känner lättnad. MEN DÅ ÄR DET ÄNNU ETT X2000 SOM BARA KÖR FÖRBI OSS! Och sen, 10 minuter senare kommer vårt tåg. Vi lämnar till slut Älmhult ca. 45 minuter sent och vi har fått stå ute i snöstorm i minst 50 minuter. Kul. 
     Men det var såklart inte slut där... För jag ska ha prov i konsthistoria första lektionen. Men eftersom den lektionen börjar 8.00 lär jag ju knappast hinna. Jag ringer då min lärare (händerna är så kalla att touchen på mobilen inte funkar först) som säger att jag får göra provet en annan dag. Jag som ville ha det överstökat... Kul. 
     När jag väl är i skolan är teaterteori min enda lektion och vi ska starta upp ett nytt arbete. Ett roligt arbete tänker jag då vi ska få olika områden att arbeta med och delas in i par beroende på vilket betyg vi satsar på. Områden som de andra får är bland annat regi (askul), mask (askul) och amatörteater (askul). Jag får Bertolt Brecht. En död, tysk teatersnubbe som tydligen betytt jättemycket för teaterhistorien men som är så in-i-helvetes tråkig! Dessutom har vi redan arbetat lite med honom. Kul. (Jag är nöjd med min arbetspartner i alla fall). 
     Sedan följer dagen med mindre skit. Som typ: Ingen värme på tåget, tung väska, dator som krånglar, promenad i snöstorm och mobil som krånglar. Och snöskottning. Och ikea (det är ett helt kapitel i sig...)
 
Så nej, jag är inte nöjd med dagen (om någon nu trodde det). Jag är dock nöjd över att den snart är över. 
 
Men men, en skitdag eller två (eller 5000) hör livet till. Skål på det! 
//Tjurskallen.